Natuurgeneeskundig Therapeut
Natuurgeneeskundige Therapie

NATUURGENEESKUNDIGE BEHANDEL METHODES

Reiki | Quantum Touch | Cranio Sacraaltherapie | Touch for Health | Homeopathie | Bachbloesem therapie |Kruiden therapie | Orthomoleculaire therapie

REIKI

Reiki is een onvergelijkbaar eenvoudige en effectieve behandelingsmethode waarbij met handoplegging wordt gewerkt. Reiki is een oeroude methode, herontdekt in de 19e eeuw door een Japanner, Mikao Usui. Er zijn verschillende versies over hoe dat is gegaan, maar belangrijker is mijns inziens dat Reiki door het overdragen van Ki (levensenergie) via de handen de fysieke, mentale en geestelijke gezondheid van de ontvanger vergroot.

Tijdens de behandeling worden energieblokkades op de meridianen (energiebanen) opgeheven waardoor de energie weer beter door het lichaam stroomt, het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt verbeterd en u nieuwe vitaliteit kunt ervaren.

Reiki kent drie graden:
Reiki I -behandeling werkt in op het fysieke vlak.
Reiki II vergroot merkbaar de hoeveelheid helende energie en de behandeling richt zich ook op het emotionele en mentale vlak, waarbij oude niet verwerkte emoties geheeld kunnen worden. De behandeling wordt veel krachtiger. Het geeft ook de werkwijze voor het behandelen van mensen en dieren die niet fysiek aanwezig zijn.
Reiki III is de graad van de master en leraar. Het helende vermogen bereikt een nog veel hoger niveau en deze graad geeft ook de kennis en kunde les te geven.

Zelf heb ik de derde graad Reiki en ik heb ervaren hoe geweldig deze methode werkt bij mens en dier! Er zijn veel boeken in omloop over Reiki, dus als u geïnteresseerd bent kunt u daar altijd meer over lezen. O.a. De boeken van Walter Lübeck geven goede informatie.

Quantum Touch

Quantum Touch is een natuurgeeskundige methode van praktische healing die het zelfhelend vermogen van het lichaam substantiëel versneld. Het effect is zo onmiddellijk en zo bijzonder dat je daadwerkelijk ziet dat botten in het lichaam zich spontaan herschikken door slechts een hele lichte aanraking! Het lichaam zoekt zelf de beste stand van de botten dus de behandelaar hoeft absoluut geen druk uit te oefenen. Naast herschikking qua structuur worden pijn en ontstekingen snel verminderd, terwijl organen, klieren en systemen in evenwicht gebracht worden.
Tijdens de cursus zei iemand heel terecht:”Het lijkt wel turbo-Reiki!”

Cranio Sacraaltherapie

Eind negentiende eeuw werd de osteopathie ontwikkeld met als doel de energiestromen in het lichaam zo vrij mogelijk te maken. Dit gebeurt met zachte en manipulatieve technieken waardoor het zenuwstelsel vrij komt van druk van buitenaf zodat het hele lichaam zo vrij mogelijk zijn werk kan doen, zich kan “her-stellen”.
Het hele cranio-sacrale systeem werd rond 1925 ontdekt door William Sutherland, een leerling van de grondlegger van de osteopathie. Later herontdekte John Upledger dit systeem toen hij assisteerde bij een operatie en tot zijn verbazing merkte dat er een ritme in de schedel was waarover hij nog niet eerder had gehoord. Dit ritme laat zich via het ruggenmerg en de zenuwbanen voelen in het hele lichaam.
Hij ontwikkelde op basis van de osteopatie een therapie met het cranio-sacrale systeem als leidraad
Uiteindelijk is cranio-sacraaltherapie een volledig op zichzelf staande therapie geworden waarbij het cranio-sacrale systeem gebruikt wordt, waar geen manipulaties aan te pas komen en waar de wijsheid van het lichaam wordt “aangesproken”. Een zachte, diepwerkende en ont-spannende natuugeneeskundige therapie.

Touch for Health

Deze methode is ontwikkeld vanuit de chiropractie. Een chiropractor zoekt de ideale situatie waarin een lichaam zich kan bevinden, en werkt daar naar toe.

Met touch for health werken we met toegepaste kinesiologie (kennis van de beweging van spieren en gewrichten) en met spierbalans-massage. Wanneer er een spier te strak staat, verkrampt is, betekent dat dat de spier met tegengestelde werking te zwak is. Deze spierzwaktes testen we uit en we behandelen deze. Bepaalde spieren hebben duidelijk te maken met een bepaald orgaan omdat ze bijvoorbeeld nauw verbonden zijn met een lymfekanaal of een meridiaan. Nadat we verbetering in de spier hebben aangebracht door het herstellen van de energie-doorstroming, brengt dit ook verlichting in het bijbehorende orgaan. Door alle spieren weer in balans te brengen her-stellen we de balans in het totale lichaam.

Homeopathie

Homeopathie is een geneeswijze gebaseerd op de ideeën van Samuel Hahnemann (1755-1844). Hij ontdekte dat wanneer je een ziekmakend middel maar genoeg verdunt en potentiëert dit middel het zelfgenezend vermogen van het lichaam zo stimuleert dat het lichaam van diezelfde ziekte geneest.
Inmiddels zijn er vele enkelvoudige en complex-middelen verkrijgbaar.
NB: vaak hoor je zeggen: “baat het niet, schaden zal het ook niet” . Hoewel dit geldt voor de meeste in de drogisterij verkrijgbare middelen klopt het zeker niet voor alle homeopathische middelen, je kunt er flink ziek van worden! Slik dus niet zomaar iets, maar laat je informeren!

Bachbloesem therapie

Dr. Edward Bach was een succesvol arts, verbonden aan een homeopathisch ziekenhuis. Hij ontdekte intuïtief geneeskrachtige kruiden bij diverse kwalen, en maakte aftreksels van deze kruiden onder zonbeschijning. Deze middelen werken met name op geestgesteldheden als ongerustheid, wanhoop, vage angsten, onrust en dergelijke.

Kruidentherapie (fytotherapie)

De kruidengeneeskunde is zo oud als de wereld. Van de kruidengeneeskunde zijn uiteindelijk de chemische geneesmiddelen afgeleid. Alleen is bij het bereiden van de chemische middelen de essentie van de plant - de combinatie van factoren waardoor hij zijn geneeskrachtige werking heeft - niet meegekomen.
Kruiden werken vaak zachter maar completer, en helen lichaam en geest op andere wijze dan chemische middelen. Kruiden spreken het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan.
Chemische middelen werken vaak directer en zijn soms noodzakelijk, maar hebben vaak meer bijwerkingen.

Orthomoleculaire therapie

Door allerlei omstandigheden kunnen er voedingsstoffen ontbreken in uw lichaam. Als u al gezond probeert te eten zitten er vaak er in de huidige voedingsmiddelen al veel minder vitamines, mineralen en spore-elementen door uitputting van de grond en door substraatteelt.
Daarbij komt nog de vervuiling van ons milieu; ons gestresste bestaan waardoor de stoffen die we eigenlijk nodig hebben voor onze opbouw en weerstand weggevangen worden door de stresshormonen; vaak te weinig beweging en noem maar op.
Met de Totaal Balans testmethode kunnen we de tekorten opsporen en aanvullen.

Voor meer informatie kunt U altijd contact met mij opnemen.


Totaal Balans
Het Consult
Persoonlijke informatie
Behandel Methodes
Contact
Links
home
Totaal Balans

Top | Home

Totaal Balans | Het Consult | Persoonlijke informatie | Contact | Links

 

Lenneke de Jager
Bergweg Noord 63
2661 CN Bergschenhoek
Zuid-Holland. (Bij Rotterdam)
  Tel: +10 522 0208
E-mail: