Bonaire Sea View Apartment
Spacious Seaview Apartment on Divers Paradise Bonaire

TOTAAL BALANS

Natuurgeneeskundige kinesiologie

Wat is dat?

Oorspronkelijk is de kinesiologie een vinding van chiropractors, die in de jaren ’50 ontdekten dat er een samenhang bestaat tussen spiergroepen, meridianen en organen. Te hoge of te lage spierspanning kan wijzen op een verstoring van de desbetreffende meridiaan of de daaraan gekoppelde organen. Verstoring van organen kunnen worden opgespoord door specifieke spiergroepen te testen op een afwijkende spierspanning.
D.m.v. Touch for Health cursussen worden deze basisprincipes overal in het land geleerd en gepraktiseerd.
Vanuit het Touch for Health systeem zijn verschillende andere methodes ontwikkeld.

De methode TOTAAL BALANS is rond 1986 tot stand gekomen door de samenwerking tussen Nora Wulff-Verwer en Christine Bekkenkamp. Dit heeft geresulteerd in een opleiding op HBO niveau met als basis kinesiologie, anatomie, pathologie en fysiologie, aangevuld met onder andere homeopathie, kruidengeneeskunde en orthomoleculaire toevoegingen.

Methode en doelstellingen

Ziekte is een poging van het lichaam om een verstoring op te ruimen. Een goed voorbeeld daarvan is een invasie van bacteriën: het lichaam laat de temperatuur stijgen waardoor de bacteriën niet kunnen overleven. Jonge kinderen zijn meestal heel vitaal en produceren snel een hele hoge koorts waardoor ze snel weer beter zijn.

Ten gevolge van zwakke plekken die we allemaal in min of meerdere mate erven van onze ouders, kunnen zich onder invloed van trauma's, ziektekiemen, toxische stoffen en verkeerde voeding energieblokkades ontwikkelen die tot (chronische) degeneratieziekten kunnen leiden.

Lichamelijke klachten, waaronder hoofdpijn, obstipatie en hartklachten, kunnen ook voortvloeien uit mentaal-emotionele problemen.
De manier van denken van een kind wordt beïnvloed door het gezin waarin het opgroeit, de omgeving daarbuiten en zijn of haar plaats in de groep. Vanuit de (vaak onbewuste) overtuigingen die iemand zich als kind eigen maakt zal ook als volwassene gereageerd worden. Negatieve overtuigingen kunnen dan nare gevolgen hebben. Bijvoorbeeld de overtuiging:”Ik mag geen nee zeggen”, of :”Ik mag geen fouten maken.” Zo'n overtuiging kan maken dat men verkrampt en op den duur overspannen raakt.

Een natuurgeneeskundige werkt op de vitaliteit van de mens. Lichaam en geest moeten zelf sterk genoeg worden om over verstoringen heen te komen. Totaal Balans biedt de mogelijkheid om uit verschillende therapievormen dat te kiezen wat het beste aansluit bij de cliënt en zijn of haar problemen.

Ik werk met:

» Reiki
» Quantum Touch
» Cranio Sacraaltherapie
» Touch for Health
» Homeopathie
» Bachbloesem therapie
» Kruiden therapie
» Orthomoleculaire therapie

Totaal Balans
Het Consult
Persoonlijke informatie
Behandel Methodes
Contact
Links
home

 

Top | Home

Totaal Balans | Het Consult | Persoonlijke informatie | Contact | Links

Lenneke de Jager
Bergweg Noord 63
2661 CN Bergschenhoek
Zuid-Holland. (Bij Rotterdam)
  Tel: +10 522 0208
E-mail: